Sværhedsgrad:
Let.
Tidsforbrug:
I alt omkring 40 minutters arbejdstid og 1½ times hævning og 25 minutters bagning.
20 minutter på dejens tilberedning, 45 minutters hævning, 5 minutter på remoncefyldet, 15 minutter om at samle rulle/forme kagen, igen 45 minutters hævning og endeligt skal den bage i 25 minutter.
Dej:
50 g gær
2 spsk. koldt vand
2 sammenpiskede æg
200 g smør
300 g. hvedemel
2 spsk. flormelis
1 tsk kardemomme
Remonce/fyld:
100 g. smør
100 g. flormelis
1 tsk vaniljesukker (eller 1 spsk kanel)
Pynt:
3 spsk. sukker
25 g. hakkede mandler
Pensles med mælk
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet.
Rør/pisk æggene i.
Tag en anden skål frem.
Skær det kolde smør i tern, og med fingrespidserne smuldres smørret i hvedemelet, flormelis og kardemomme.
Hæld de to skåles indhold sammen og ælt dejen sammen. Dejen minder lidt om en mørdej i konsistensen.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 45 minutters tid. Dejen hæver ikke som en almindelig gærdej pga. al smørret.
Imens dejen hæver, blandes ingredienserne til fyldet.
Hvis smørret er koldt, og kommer lige fra køleskabet, så kan du lune det over et varmt vandbad eller lune det i mikroovnen. Stil fyldet til side indtil det skal bruges.
Del dejen i 2 dele
Smør en springform og drys den eventuelt med lidt mel.
Rul den ene halvdel af dejen ud, så den passer til bunden, og læg den i springformen.
Smør fyldet på dejbunden i et jævnt lag.
Resten af dejen rulles ud og skæres i strimler, som lægges i et gittermønster på fyldet.
Pensel kagen med mælk, og drys sukker og de hakkede mandlerne over.
Lad kagen hæve 2. gang i 45 minutters tid.
Bag kagen i 25 minutter ved 250 graders varme.
Læg eventuelt sølvpapir over kagen, hvis den begynder at blive for mørk, inden bagetiden er gået.
Holdbarhed og opbevaring:
Kagen kan opbevares ved stuetemperatur, hvis den spises samme dag. Ellers vil det være en fordel, at stille den i køleskabet. Kagen (eller resterne af kagen) kan også med fordel fryses ned.
Inspiration:
Opskriften er fra Den blaa Bagebog fra Tørsleffs Husmoder Service, og i bogen kaldes kagen for Rungsted kage.
1 kommentar:
Uha - alt gik godt frem til 250g i ovnen i 25 min. - Min mand fik besked på at tage dem ud - og kiggede ikke i ovnen før uret ringede. De var helt brændte og bunden ligeså fået for meget!
Så ærgerligt! Kan se på andre opskrifter at det bør være ca. 200-220 g i max. 15 min - der er stor forskel!
Send en kommentar