En god efterårskage til de voksnes kaffebord
Nødder forbinder jeg med efterår og jul. Kolde regnvejrsdage og at sidde indendørs. Til sådanne dage hører sig en god kaffekage, og denne er en perfekt en af slagsene. Absolut en af mine egne favoritter. Hvis du ikke er til paranødder, så kan kage bages med valnødder i stedet for.
Kagen er ikke helt det samme uden kaffen, men er du slet ikke til kaffe, så kan du undlade kaffen i kagen og eventuelt erstatte kaffesmagen i frostingen med lidt kakaosmag fra kakaopulver f.eks. 1-2 spsk. Smag dig frem.
Sværhedsgrad:
Let
Tidsforbrug:
Omkring 45 minutters tilberedningstid og 35 minutters bagning.
Det skal du bruge til én kage:
150 paranødder
225 g sukker
225 g smør, blødt
4 æg
½ dl mælk
150 hvedemel
1 spsk instant kaffe
2½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 spsk vaniljesukker
50 g finthakkede mørkt chokolade
Det skal du bruge til frostingen:
300 g flormelis
150 g smør
2½ tsk instant kaffe rørt ud i 1 spsk kogende vand
Ekstra paranødder til pynt
Bages i:
En smurt springform på 25 cm.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 g. almindelig under-over-varme.
Blend nødderne fint.
Rør sukker og nødder sammen.
Pisk sukker og nødder sammen. Hvis smørret er meget koldt direkte fra køleskabet, så lun det lidt over et vandbad eller i en mikroovn.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Rør mælken i.
Rør hvedemel, instant kaffe, bagepulver, natron, vaniljesukker sammen og rør det i dejen.
Rør til sidst den finthakkede chokolade i.
Pensel springformen, hæld dejen i og glat den jævnt ud.
Bag kagen i 35 minutter. Hvis den bliver mørk på toppen, så læg noget sølvpapir over.
Lad kagen køle af i formen.
Når kagen er helt afkølet, kan du komme frostingen på.
Tag siden af springformen, og kom forsigtigt kagen over på dig kagefad. (Vend f.eks. kagen over på et skærebræt, fjern bunden og vend kagen igen over på dit kagefad).
Rør alle ingredienserne sammen. Pisk længe.
Igen hvis smørret er for koldt, så gør det lidt blødt, ved at lune det over et vandbad eller i mikroovnen.
Smør frostingen på i et ujævnt lag og læg nødderne på langs kanten.
Holdbarhed og opbevaring:
Uden frosting skal kagen opbevares ved stuetemperatur, men når frostingen er på, skal den i køleskabet. I køleskabet kan kagen holde sig i op til 3 dage, og faktisk bliver den bare bedre af at stå en dags tid. Tag kagen ud af køleskabet ca. 15 minutters tid før den skal serveres.
Inspiration (c) Mullehuset.dk
Denne opskrift har jeg selv fundet på :-)
Som du måske har set - tja... så glemte jeg, at rører den instant kaffe ud i kogende vand til frostingen. Det gjorde ingenting smagsmæssigt, men for udseendets skyld synes jeg du skal rører det ud.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Populære opskrifter seneste 7 dage
-
Verdens bedste gulerodskage er fyldig, sød og naturligvis med en ordentlig cremet glasur på toppen. Da jeg en dag sagde til mine kollegae...
-
Et franskbrød bagt med de muligheder et lejet sommerhus tilbyder. Da jeg var med familien i Lalandia, bagte jeg dette franskbrød. I lejet ...
-
Citron-vanilje-lagkagebunde med vaniljecreme, nougatskum og ferskner. Jeg bagte lagkagen til min mo...
-
Nyt under Bagerens 1. hjælp Det afhænger naturligvis af de kagesultne maver. I min familie er vi for eksempel meget glade for kage, så v...
-
Kartoffelkage med hasselnødder og pæremos Min veninde Diana er intolerant over for gluten. Og vi ses hver torsdag her i min barsel, s...
-
En mazarinkage med bid og god smag af marcipan. En lækkerbisken. Jeg er ikke udpræget begejstret for mazarinkage, men mine kollegaer Henri...
-
En mazarinkage bagt helt uden marcipan. Smagen er som den købte version men meget mere frisk, og så er den lige tilpas svampet. (En billi...
-
Hvedebolledej med vaniljecreme og chokoladeglasur Da vi skulle holde den årlige fastelavnsfest for venner og familie, var min kæreste og j...
-
Italiensk citrontærte med dejligt cremet fyld og skøn syrlig smag. Den mest kendte citrontærte, er sandsynligvis den med marengs, men den ...
-
Et brød tilberedt på få minutter men med helt igennem fantastisk smag Min kæreste har tigget og bedt mig om, at bage et stenalderbrød, for...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar